"Підтримуватимемо до останнього дня". Дуда і Зеленський провели зустріч у Маріїнському палаці

Зеленський і Дуда провели зустріч у Маріїнському палаці
Фото надане Офісом президента України
Президент України Володимир Зеленський та його польський колега Анджей Дуда 23 серпня провели зустріч у Маріїнському палаці. Про це повідомила пресслужба українського президента у Telegram.

Зеленський зустрів Дуду традиційно біля палацу. Президент наголосив, що це вже третій візит польського президента після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Він подякував колезі за підтримку та зазначив, що "українці та поляки – справжні братні народи".

Дуда розказав, що разом із Зеленським він уже провів очні переговори. Глава Польщі висловив повагу до українського народу "за його надзвичайний героїзм щодо своєї Батьківщини". Він також додав, що Польща підтримуватиме Україну до "останнього дня боротьби".

Крім того, польський президент привітав українців з Днем прапора.

"Влада і все українське суспільство, запевняю вас, що поляки з вами і бажають вам перемоги", написав Дуда.


Контекст:

Польща послідовно підтримує Україну в її боротьбі проти російської агресії, надаючи військову та гуманітарну допомогу.

Дуда відвідав Україну вчетверте з початку року і втретє від початку повномасштабної війни РФ проти України. Попередні зустрічі українського та польського лідерів відбулися 2021 січня та 23–24 лютого в Польщі, 13 квітня та 21– 22 травня в Києві.

Дуда 9 червня заявив, що Польща вже передала Україні озброєння на $2 млрд. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, Польща посідає друге місце у світі з питань надання допомоги Україні та допомагає тримати фронт.