"План Маршалла", який сьогодні обговорюють, треба втілювати". Кличко в Давосі обговорив економічну допомогу Україні та Києву

Віталій Кличко зустрівся, зокрема, з першим віцепрезидентом ЄБРР Юргеном Рігтерінком
Фото: kyivcity.gov.ua
Мер Києва Віталій Кличко в Давосі взяв участь і виступив на неформальній зустрічі лідерів світової економіки (IGWEL), повідомляє офіційний сайт КМДА.

Кличко підкреслив, що ідея створення "плану Маршалла" для України є важливою і її потрібно втілювати. Оскільки Україна, яка сьогодні героїчно бореться за свою державність та свободу, потребує відновлення не лише економіки, а й масштабного відновлення інфраструктури, яку знищують російські варвари.

"Наші партнери готові допомагати. Але ключовим фактором для них є закінчення військових дій. Я переконаний, що в нас буде великий шанс відбудувати не тільки економіку, а й зробити великий ривок у модернізації та розвитку нашої держави. І над цим працювати потрібно вже сьогодні. Ідеться про "план Маршалла", над яким уже працюють і будуть готові представити наші партнери", – сказав після зустрічі Кличко.

Мер Києва зустрівся з очільницею МВФ Крісталіною Георгієвою, президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, головою правління компанії Siemens Роландом Бушем, головою Мюнхенської конференції з безпеки Вольфгангом Ішингером, засновником Давоського форуму Клаусом Швабом.

Також відбулася зустріч Кличка з першим віцепрезидентом ЄБРР Юргеном Рігтерінком. Мер столиці подякував за багаторічну співпрацю банку зі столицею України. Перший віцепрезидент банку на зустрічі наголосив, що ЄБРР готовий не чекати, а вже сьогодні інвестувати у проєкти з відновлення Києва та України й відкритий до пропозицій щодо проєктів, які потрібно реалізувати.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

"Давос 2022" триватиме до 26 травня. Заплановано понад 200 сесій, на форумі виступлять 2500 лідерів та експертів, зокрема 50 глав держав та урядів, повідомляє Euronews. Тема форуму – "Історія на зламі: Політика уряду та стратегії бізнесу", повідомляють на його сайті. Як зазначає "Німецька хвиля", Україна стала основною темою обговорень на форумі.

Росії на заході немає – форум засудив вторгнення в Україну й зупинив відносини з РФ.

Це перша очна зустріч форуму після дворічної перерви, пов'язаної з пандемією коронавірусної інфекції.