По об'єктах енергетики України окупанти випустили понад 1000 ракет і снарядів – глава "Укренерго"

Енергосистема України втратила від 25% до 30% споживання, зазначив глава "Укренерго"
Фото: pixabay.com
По об'єктах енергетичної системи України російські окупанти випустили понад 1000 ракет і снарядів. Про це глава компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив 7 грудня на дискусії, яка була присвячена відновленню країни, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми вже пережили масовані атаки агресора. Ці атаки є найбільшим ударом по електромережі, який коли-небудь бачило людство. Понад 1000 снарядів і ракет було випущено по електрооб'єктах і лініях, зокрема по підстанціях. На жаль, ці атаки завдали великої шкоди Україні та нашій системі", – сказав він.

Глава "Укренерго" зазначив, що енергосистема країни втратила "від 25% до 30% споживання, якщо порівнювати з довоєнним періодом".

"Дефіцит генеруючих потужностей більший, і тому в нас дефіцит електроенергії в системі, й досить серйозний", – зазначив Кудрицький.

За його словами, після кожного масового обстрілу дефіцит енергопотужностей "особливо відчувається в перші чотири дні, доки система відновлює здатність генеруючих установок виробляти електроенергію".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

За час повномасштабного вторгнення, яке розпочалося 24 лютого, Росія завдала по території України понад 16 тис. ракетних ударів, повідомив 28 листопада міністр оборони України Олексій Резніков. Він наголосив, що 97% російських цілей – цивільні.

З жовтня російські війська обстрілюють масово об'єкти української енергетики. Під час останнього удару по Україні 5 грудня окупанти випустили понад 70 ракет, Збройні сили України збили більше ніж 60, повідомляло командування Повітряних сил. Росіяни, за їхніми даними, провели три хвилі обстрілів.

Унаслідок ракетної атаки були влучання в об'єкти енергетичної інфраструктури України, повідомили у компанії "Укренерго".

Через ракетні атаки Росії в Україні введено екстрені або планові вимкнення електроенергії.