Подоляк: "Народу Донбасу, який бомбили", не існує

Подоляк: В Україні немає соціальних груп, які чекали б на прихід РФ
Фото: Михаил Подоляк / Facebook

Твердження російської пропаганди, що українські військові з 2014 року обстрілюють населені пункти на сході країни, є брехнею. Про це 28 грудня у Twitter написав радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Повторюємо основи.

1. Донбас, Крим – територія України, яку РФ захопила у 2014 році.
2. "Народу Донбасу, який бомбили", не існує.
3. В Україні немає соціальних груп, які чекали б на прихід РФ.
4. РФ почала війну в Україні, щоб убивати цивільних і захоплювати території", – зазначив Подоляк.

Він наголосив, що "все інше – брехня і російська пропаганда".

Виправдовуючи агресію РФ, російська пропаганда регулярно розповідає про те, що Україна нібито вісім років бомбила Донбас.

Контекст:

Одразу після анексії Криму 2014 року Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбувалися між Збройними силами України з одного боку і російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролювали частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнавала свого вторгнення в Україну, попри факти й докази, які надавала Україна.

24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну під виглядом "демілітаризації" та "денацифікації". Спочатку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився.

У квітні окупантів вигнали з північних областей України, восени деокупували частини Херсонської та Харківської областей. Бої точаться на півдні та сході України.