Подоляк: У Європі є консенсусна думка, що у нинішньому вигляді Росія після війни існувати не може

Російське середньовіччя з його сатанізмом – це не до нашої цивілізації, вважає радник глави ОП
Фото: podolyak_mykhailo / Instаgram
Після того, як Росія програє війну, з нею відбудеться низка докорінних змін. Про це в ефірі національного марафону, який транслює "1+1", заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

Він перерахував трансформації, через які, на його думку, неминуче пройде країна-агресор, котра програє: це денуклеаризація, демілітаризація, деімперіалізація та децентралізація.

"Це абсолютно конкретні процеси, які відбудуться тільки в межах Російської Федерації. Тому що в такому вигляді, як зараз, РФ існувати вже не буде, і це вже є консенсусним рішенням не тільки в Україні, але у принципі, і в суспільствах інших держав, просто вони не настільки сміливі, як Україна", – сказав він.

Подоляк зазначив, що сьогодні українці "вчать увесь світ, що таке сміливість і що таке відповідальність".

"І я хочу сказати, що в Європі є підсвідоме, але вже консенсусне рішення, що у такому вигляді Росія існувати не може, тому що XVI сторіччя з його сатанізмом  це не до нашої цивілізації", – додав він.

Контекст:

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну під виглядом "демілітаризації" та "денацифікації". Пізніше влада РФ формулювала й інші "причини" вторгнення в Україну. Зокрема, Путін 1 вересня заявив, що нібито "на території сьогоднішньої України почали створювати антиросійський анклав, який загрожує нашій країні". Начебто тому окупантам довелося "захищати" і Донбас, і Росію.

25 жовтня помічник секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева Олексій Павлов у статті для російського видання "Аргументы и факты" заявив, що в Україні необхідно провести "десатанізацію". Павлов вважає, що кількість сект в Україні "йде на сотні", внаслідок чого і сама держава, на його переконання, стала сектою. "Люди при владі в Києві першими перетворилися на войовничих фанатиків, чиї погляди прямо протилежні поглядам нормальних людей", – заявив він.