Подоляк: Війна в Україні стала для багатьох у світі черговим серіалом Netflix. Є одне "але"

Подоляк підкреслив, що Україні потрібна зброя, щоб боротися з агресією РФ
Фото: ЕРА

Масштабне вторгнення Росії в Україну і битву за Донбас за кордоном часто сприймають як кіно, але гинуть реальні люди. Про це 19 квітня заявив у Twitter радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Битва за Донбас", другий сезон. Війна в Україні стала для багатьох у світі черговим серіалом Netflix. Із головними та другорядними героями, сюжетними лініями та інтригою перед новою серією. "Володар перснів"? "Гра престолів"? "Битва за Гоґвортс"? "Чорне дзеркало"?" – написав він.

Радник глави ОП зазначив, що реальність відрізняється від кіно.

"Є одне "але". Ми не маємо акторів, люди гинуть по-справжньому, а шоуранери не гарантують хепі-енд – кожна серія пишеться кров'ю українських воїнів. Але на відміну від серіалу, тут ви можете допомогти зупинити зло. Попросіть свій уряд про зброю для України та ембарго на російську нафту", – пояснив Подоляк.

Він наголосив, що "Європейський союз знає рецепт перемоги".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня північні області України було звільнено від російських окупантів. За інформацією Генштабу ЗСУ, Росія перегруповує свої війська та зосереджує зусилля на підготовці наступу на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

18 квітня в Міноборони України заявили, що російські окупаційні війська завершили перегрупування підрозділів для наступу в східній операційній зоні України. Того ж дня Генштаб ЗСУ повідомив про "ознаки початку наступальної операції" на сході.

Пізніше президент України Володимир Зеленський оголосив, що Росія розпочала битву за Донбас і попередив, що Україна захищатиметься. "Нічого українського не віддамо, а чужого нам не треба", – наголосив він.