Політичний біженець із РФ Митрофанов заявив, що російський бізнесмен Ростовцев фінансує сепаратистів на Донбасі

Олександр Митрофанов: Отримані в результаті гроші легалізували й на них закуповували продукцію подвійного призначення (зокрема – телескопічні приціли "Марс" для снайперських гвинтівок)
Скріншот: interfax.com.ua
Політичний біженець із Росії Олександр Митрофанов повідомив, що має докази вивезення українського вугілля в Росію і його подальшого продажу в Україну за схемою, якою керує великий російський бізнесмен Руслан Ростовцев.

Російський бізнесмен Руслан Ростовцев фінансує сепаратистів на Донбасі й займається крадіжкою вугілля на територіях, які контролює "ЛДНР", заявив на пресконференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" політичний біженець із Росії Олександр Митрофанов. Він преставляє громадську організацію StopArrest, яка займається підтримкою підприємців, яких незаконно переслідують правоохоронні органи і влада Росії.

Він повідомив, що має докази вивезення українського вугілля в Росію та його подальшого продажу в Україну. За даними Митрофанова, схемою керує саме Ростовцев, про якого кілька років тому американський Forbes випустив розслідування.

"Продаж краденого вугілля в Україні здійснювала компанія "Газ-Альянс" українського бізнесмена-втікача Сергія Курченка (за численними даними, пов'язаного з [експрезидентом-утікачем Віктором] Януковичем). Отримані в результаті гроші легалізували й на них закуповували продукцію подвійного призначення (зокрема – телескопічні приціли "Марс" для снайперських гвинтівок) для бойовиків із так званих "ДНР" і "ЛНР", – заявив спікер.

Митрофанов стверджує, що Ростовцев безпосередньо контактував із бойовиком Арсеном Павловим (Моторолою) і фінансував відкриття "представництв ДНР і ЛНР" у Турині, Мілані та Празі.

Біженець із Росії підкреслив, що передав усю інформацію українським слідчим органам.