Поліція: Затримано колишнього бойовика "ДНР", який удавав патріота України

Поліція затримала двох колишніх бойовиків, їм загрожує до восьми років позбавлення волі
Фото: EPA

За один день поліцейські затримали двох бойовиків – безробітного з Дружківки Донецької області, який 2014 року допитував полонених у підвалі, та мешканця Бахмута, який брав участь у блокуванні військових складів і захопленні будівлі Артемівської міжрайонної прокуратури, повідомили правоохоронці.

Українські поліцейські затримали двох колишніх бойовиків "ДНР", один із них удавав патріота України, щоб уникнути відповідальності, повідомили у прес-службі Національної поліції України.

"За один день поліцейські затримали двох учасників незаконних збройних формувань – безробітного з Дружківки, який 2014 року допитував полонених у підвалі, та мешканця Бахмута, який брав участь у блокуванні військових складів і захопленні будівлі Артемівської міжрайонної прокуратури. Бахмутчанин, який, за інформацією, причетний до нелегального постачання зброї, у цілях конспірації став публічно виявляти проукраїнські погляди та використовувати національну символіку, проте це не врятувало його від відповідальності", – зазначили правоохоронці.

У повідомленні йдеться, що 26-річний мешканець Дружківки приєднався до бойовиків 21 червня 2014 року. Завданням найманця було проводити допити людей, яких незаконно затримували бойовики, зокрема порушників "комендантської години".

"Кар'єра тюремника обірвалася 5 липня, коли місто звільнили від терористів. Його безпосередній керівник, тікаючи до Донецька разом зі "стрілковцями", запропонував чоловікові приєднатися до них, але той залишився в місті, де мав квартиру", – додали в поліції.

Зазначають, що другий затриманий, 56-річний екс-бойовик, – приватний підприємець, який займається ремонтом мототехніки.

Обом чоловікам загрожує позбавлення волі до 8 років за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.