Помер український військовий, якого поранив снайпер бойовиків під Авдіївкою

Сьогодні сили ООС зазнали втрат
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Сьогодні поблизу Авдіївки Донецької області унаслідок пострілу снайпера бойовиків поранення дістав український військовослужбовець. Йому надали першу медичну допомогу та евакуювали до шпиталю. Пізніше боєць помер.

У лікарні помер український військовослужбовець, якого сьогодні поранив ворожий снайпер поблизу Авдіївки Донецької області. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив штаб операції Об'єднаних сил.

"Терміново для надання медичної допомоги важкопораненого українського захисника було доправлено до лікувального закладу, де за його життя боролися військові лікарі. На жаль, проведені невідкладні реанімаційні заходи не дали результатів. Урятувати життя воїна не вдалося. Командування Об'єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого", – ідеться в повідомленні.

Про поранення військовослужбовця сьогодні повідомили в 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців. Бійцеві оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу.

У 2014 році, одразу після окупації Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти та докази.

22 липня 2020 року тристороння контактна група погодила режим повного й усеосяжного припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня. Президент України Володимир Зеленський зазначав, що Об'єднані сили на Донбасі відповідатимуть на ворожі обстріли й після набуття перемир'ям чинності.

Українська сторона регулярно повідомляє про випадки порушення бойовиками режиму припинення вогню.

6 вересня, на 42-й день перемир'я, бойовики на Донбасі прицільно обстріляли українські позиції в Донецькій області, було поранено військовослужбовця. Того самого дня в Луганській області унаслідок обстрілу бойовиками загинув ще один український військовослужбовець. Після цього були й інші втрати серед бійців ЗСУ.