Порошенко про зарплати військових на першій лінії в зоні АТО: Менше ніж 17,5–18 тис. грн ніхто не отримує

Порошенко: Я визнаю, що зроблено ще недостатньо
Фото: president.gov.ua

Зарплати українських військовослужбовців суттєво зросли порівняно з 2014 роком, заявив президент України Петро Порошенко.

Українські військовослужбовці, які перебуувають на першій лінії оборони в зоні АТО, отримують не менше ніж 17,5–18 тис. грн, сказав президент України Петро Порошенко, виступаючи в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у Львівській області, передає кореспондент інтернет-видання "ГОРДОН".

"Дуже важливо, що ми підвищуємо соціальний захист військовослужбовців. У мене перед очима стоїть травень 2014 року, коли я зустрічаюся з мобілізованим снайпером третього полку спецпризначення в тоді ще Кіровограді, який на моє запитання: "Яке грошове забезпечення отримують мобілізовані?" сказав, що 600 грн. Я його запитав: "Це на день чи на тиждень?". Він каже: "Ні, це на місяць". І дуже важливо, що сьогодні ті, хто перебуває в зоні АТО на першій лінії, мають кардинально інший рівень забезпечення. Менше ніж 17,5–18 тис. ніхто не отримує. І ще ми робимо все, щоб були разові виплати. Хоча я визнаю, що зроблено ще недостатньо", – зазначив він.

У серпні 2017 року Порошенко доручив підвищити утримання на першій лінії в зоні АТО до 10 тис. грн на місяць, на другій – до 4,5 тис. грн.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.