Посольство США в Україні засудило обстріл російськими окупантами Яворівського полігону під Львовом

У посольстві зазначили, що українців готували фахівці низки країн
Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine / Facebook
Обстріл російськими окупантами Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівського полігону) у Львівській області не допоможе загарбникам перемогти українських захисників, заявило 13 березня у Twitter посольство США в Україні.

"Ми засуджуємо обстріл Міжнародного центру миротворчості та безпеки в Яворові, унаслідок якого загинуло 35 [осіб] та отримало поранення 134. Атака на центр, де американці, поляки, литовці, британці, канадці та інші тренували українські сили, не переможе воїнів-героїв, які проходили там тренування", – ідеться в заяві.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Ракетну атаку по Львівській області було здійснено вранці 13 березня. Яворівський полігон, по якому вчинили атаку, розташований за 30 км від Львова. "Авіаудар було здійснено з акваторії Чорного та Азовського морів, літаки підняли в аеропорту [російського] Саратова. Загалом окупанти випустили понад 30 ракет. Спрацювала українська система протиповітряної оборони. Частину ракет ми збили у повітрі", – наголосив голова Львівської обласної військово-цивільної адміністрації Максим Козицький.