Пошкоджено три будівлі. Голова Київської ОВА розповів про наслідки атаки дронів на Білу Церкву

Олексій Кулеба розповів, що відбувається у Білій Церкві після атаки росіян
Фото: Кулеба Олексій / Facebook
У Білій Церкві Київської області вже загасили пожежу, яка виникла внаслідок атаки шести дронів-камікадзе. Від атаки пошкоджено три будівлі інфраструктури. Про це в ефірі національного телемарафону розповів 5 жовтня голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, відео він опублікував у Telegram.

На місці тривають роботи, ситуацію повністю контролюють, сказав Кулеба. За його словами, є один постраждалий, він перебуває у лікарні з легкими ушкодженнями.

Пошкоджено три будівлі, руйнування середньої тяжкості. Кулеба висловив упевненість, що їх відбудують. Усі комунікації працюють.

Органи місцевого самоврядування ухвалили рішення про те, що один день, 5 жовтня, у місті навчання у школах відбудеться дистанційно.

Кулеба зазначив, що це перша атака дронами у Київській області.

Контекст:

Російські військові атакували Білу Церкву 5 жовтня дронами, випущеними з півдня України.

Із вересня окупанти застосовували безпілотники-камікадзе Shahed-136 переважно на півдні та сході – в Одеській, Миколаївській, Харківській і Дніпропетровській областях.

За інформацією сайта "Мілітарний", довжина безпілотника – приблизно 3 м, розмах крил – більше ніж 2 м, вага його бойової частини становить 40–50 кг. Дрон літає на висоті від 60 м до 4 тис. м зі швидкістю приблизно 180 км/год. У БПЛА гучний двигун, тому дрон чути за кілометри. Заявлена дальність дії такого безпілотника – 2,5 тис. км, повідомила британська розвідка.