"Поціновувачі жаб, ліверу та макаронів". Медведєв відреагував на візит європейських лідерів до Києва

Медведєв і далі багатозначно висловлюється в соцмережах
Фото: ЕРА
Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв написав повідомлення у Twitter, у якому зневажливо відгукнувся про візит до Києва президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера Німеччини Олафа Шольца і прем'єр-міністра Італії Маріо Драґі.

"От люблять європейські поціновувачі жаб, ліверу та макаронів відвідувати Київ. Користь нуль. Знову пообіцяли вступ до Європейського союзу, гаубиці старі, хильнули горілки й потягом, як сто років тому, додому".

На його думку, приїзд європейських лідерів не принесе користі Україні.

"Тільки ось до миру це Україну ніяк не наближає. А годинник цокає..."

Про який відлік часу йдеться, Медведєв не уточнив.

Цей пост продовжив низку його багатозначних висловлювань у соцмережах. 7 червня він розмістив у своєму Telegram-каналі пост про ненависть, який активно обговорювали журналісти й користувачі соцмереж.

"Мене часто запитують, чому мої пости у Telegram такі різкі. Відповідаю: я їх ненавиджу. Вони виродки і недолюдки. Вони бажають смерті нам, Росії. І поки я живий, я робитиму все, щоб вони зникли", – написав він.

Висували різні версії про суб'єкт ненависті Медведєва, основною версією стало те, що він мав на увазі Захід та західні цінності.

Журналіст Олександр Невзоров в інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман заявив, що Медведєва "використовують як скарбничку, у яку працівники Кремля можуть вкинути будь-яку дурість".

Науковий співробітник британського аналітичного центру "Королівський об'єднаний інститут оборонних досліджень" Семюел Рамані, замислившись над манерою останніх висловлювань Медведєва, дійшов висновку, що він "злетів із котушок".

Контекст:

Медведєв, якого під час його президентської каденції вважали ліберальнішим політиком, ніж Путін, і називали реформатором, останніми роками робив різкі заяви в бік Заходу та України. Зокрема, у жовтні 2021 року він написав статтю, у якій заявив, що Україна "перебуває під прямим іноземним управлінням", а президента України Володимира Зеленського назвав "вивернутою навиворіт людиною".

Після нападу РФ на Україну він погрожував українській владі і радив їй "міцно замикати двері на ніч", писав про ризики початку ядерної війни, а також заявляв, що РФ завдасть ударів по центрах ухвалення рішень в Україні, якщо територію РФ обстріляють із переданої Україні американської зброї.

В Офісі президента України, реагуючи на антиукраїнські заяви Медведєва, зазначали, що він, "не маючи особливої репутаційної цінності", такими висловлюваннями просто намагається нагадати про себе, а вище керівництво РФ його використовує.

Російський опозиційний політик, 13-й чемпіон світу із шахів Гаррі Каспаров назвав Медведєва "карликом у всіх сенсах цього слова". "Ми рухаємося в бік покращень, у нас еволюція. Але з'являється цей Медведєв, цей карлик, якого посадили гріти місце для Путіна... До речі, віддамо належне Путіну. [Це ж треба було] знайти людину, яка поверне потім владу", – сказав політик.