"Повернись живим" оголосив про наймасштабніший збір за всю історію фонду

Фонд планує купити 25 розвідувальних безпілотних авіаційних комплексів Shark
Фото: Повернись живим / Facebook

Благодійний фонд "Повернись живим" разом із мережею АЗК OKKO запускає ініціативу "Око за око", метою якої є придбання 25 розвідувальних безпілотних авіаційних комплексів Shark від української компанії "Укрспецсистемс". Про це повідомили у Facebook фонду.

Загальна вартість проєкту – 325 млн грн. Зазначають, що 25 безпілотних комплексів – це загалом:

  • 75 БПЛА;
  • 25 прохідних авто Torsus від Pulsar Expo, обладнаних пунктами керування;
  • 25 пускових установок.

"У рамках проєкту ми придбаємо не просто розвідувальні безпілотники, а унікальну розробку, створену фахівцями нашого фонду, виробниками БПЛА "Укрспецсистемс" та компанією Pulsar Expo, яка забезпечує проєкт спеціальними автомобілями, які ми спільно перетворимо на наземні станції управління польотами", – каже директор військового департаменту "Повернись живим" Андрій Римарук.

Приєднатися до збору можна, заправившись PULLS 95 або PULLS Diesel у мережі АЗК ОККО. З кожного літра цих видів пального 1 грн автоматично передаватимуть на безпілотники.

Для додаткових донатів можна використовувати особливий рахунок ініціативи.

Контекст:

"Повернись живим" – один із найбільших фондів допомоги українським військовим, його 2014 року заснував ІТ-фахівець із Києва Віталій Дейнега. Фонд забезпечує всі військові підрозділи тепловізорами і приладами нічного бачення, мобільними комплексами спостереження, безпілотниками, розміновувальними комплектами та іншою високоточною технікою. Фонд також навчає снайперів, саперів, артилеристів, операторів безпілотних літальних апаратів і спеціалістів із надання медичної допомоги.