Повітряні сили знищили чотири із п'яти БПЛА, які атакували Україну ввечері 21 квітня

Росія використовує для атак по Україні іранські безпілотники
Фото: ANDRII NEBYTOV / Telegram (архів)
Росія ввечері 21 квітня атакувала Україну дронами-камікадзе. Про це у Telegram повідомила пресслужба Повітряних сил України ЗСУ.

Безпілотники Shahed-136/131 випустили приблизно о 19.00.

Як зазначили у Повітряних силах, противник атакував із південно-східного боку.

"Силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Схід" Повітряних сил у взаємодії з ППО Національної гвардії України знищено чотири із п'яти Shahed", – ідеться в повідомленні.

Увечері 21 квітня повітряну тривогу оголошували в Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській і Донецькій областях. У Запоріжжі чули вибухи.

21 квітня окупанти двічі атакували Україну за допомогою дронів-камікадзе. Уночі вони запустили 12 ударних БПЛА, сили оборони України знищили вісім із них.  

Контекст:

Росія від початку повномасштабного вторгнення, із лютого 2022 року, і до кінця лютого 2023 року завдала по Україні майже 5 тис. ракетних і 3,5 тис. авіаційних ударів, а також іще приблизно 1,1 тис. ударів із використанням БПЛА. Після цього були нові атаки.

За інформацією українських військових, Росія використовує в Україні принаймні три моделі іранських безпілотників: дрони-камікадзе Shahed-136, Shahed-131 та багатоцільові БПЛА Mohajer-6.

Із 18 квітня російські окупанти щодня атакують Україну за допомогою дронів Shahed.