"Повноцінний підрозділ". Мер окупованого Мелітополя повідомив, що в одному із сіл району перебувають військові з Білорусі

У селищі Мирне місцеві жителі зафіксували наявність білоруських військових, зазначив Федоров
Фото: Министерство обороны Республики Беларусь / Facebook (ілюстративне)
В одному з окупованих селищ Мелітопольського району Запорізької області понад три тижні перебувають військові з Білорусі.

Про це 25 жовтня в ефірі телеканала "Еспресо" повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"У селищі Мирне поблизу Мелітополя місцеві зафіксували наявність білоруських військових – це повноцінний підрозділ разом із солдатами та офіцерами", – сказав Федоров.

Окрім того, окупанти масово заселяються у села Мелітопольського району та у Мелітополь, додав мер.

"Майже кожного дня ми отримуємо звістки із сіл про те, що черговий контингент у кількості 200300 російських військових заїхав до чергового села", – зазначив Федоров.

За його словами, офіцерський склад займає вільні будинки чи виселяє людей, а мобілізованих окупантів селять на вулицях.

"Величезна кількість військових зараз перебуває на тимчасово окупованій Мелітопольщині. Українські сили опору не дають розслабитися рашистам. У селі Світлодолинське Мелітопольського району вночі лунали вибухи з боку залізничного мосту", – розповів Федоров.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після нападу на Україну російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. 26 лютого після боїв зі Збройними силами України окупанти зайшли до 150-тисячного Мелітополя.

Обласний центр Запоріжжя окупанти не змогли взяти. Тому вони вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої Запорізької області і проводили там псевдореферендум про "приєднання" регіону до РФ.

4 жовтня Олександр Лукашенко, який вважає себе президентом білоруської держави, прямо визнав, що Білорусь бере участь у війні Росії проти України.