Система ППО збила всі чотири "Калібри", якими РФ уранці атакувала Хмельницьку область – командування ПС ЗСУ

Росія атакувала Хмельницьку область "Калібрами". На фото – уламки такої самої ракети, збитої 14 липня
Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces / Facebook
Сили протиповітряної оборони вранці 24 липня знищили всі чотири крилаті ракети "Калібр", якими Росія атакувала Хмельницьку область. Про це у Facebook поінформувала пресслужба командування Повітряних сил Збройних сил України.

Удень було відомо, що система ППО збила три ракети, які були спрямовані на об'єкти у Хмельницькій області.

Як повідомили у ПС ЗСУ, ці три ракети збили зенітники повітряного командування "Захід". Четверту ракету, за уточненою інформацією, знищили сили повітряного командування "Південь".

Ці чотири "Калібри" окупанти випустили у напрямку Хмельницької області з акваторії Чорного моря, додали в командуванні.

Окрім того, протягом доби ударна авіація Повітряних сил завдала 10 групових авіаударів по ворожих військах на півдні та сході України, ідеться у релізі.

"Уражено три взводні опорні пункти, скупчення бойової броньованої техніки та живу силу російських окупантів", – додали в ПС ЗСУ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

За час повномасштабного вторгнення, яке розпочалося 24 лютого, Росія випустила по Україні понад 3 тис. ракет, повідомляв президент України Володимир Зеленський 17 липня.

Половину крилатих ракет, які Росія запускає по Україні, збивають підрозділи української ППО, розповідав міністр оборони країни Олексій Резніков в інтерв'ю "ВВС News Україна", яке вийшло 15 липня.

"50% ракет, які летять у наші міста, збиваються нашою ППО. Ізраїльські фахівці, наприклад, скажуть, що вони гарантують захист на 80%. Але не 100%. Сьогодні не існує 100-відсоткового захисту від крилатих та балістичних ракет певного виду, наприклад, від тих же "Калібрів", заявляв він.