"Продовжуємо виконувати роботу зі знищення росіян". Тарнавський озвучив втрати ворога на таврійському напрямку

На таврійському напрямку українські захисники підбили російський танк
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook (архів)
Підрозділи ракетних військ і артилерії сил оборони України на таврійському напрямку протягом доби виконали 832 вогневі завдання. Про це командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський розповів 1 червня в Telegram.

"Втрати ворога вбитими та пораненими склали майже дві роти [за добу]. Знищено та пошкоджено шість одиниць озброєння і військової техніки", – написав він.

Зокрема, за даними командувача, окупанти втратили танк, БМП, один міномет 82 мм, протитанкову гармату МТ-12 "Рапіра", самохідну гаубицю 2С19 "Мста-Б" і гаубицю Д-30. Також було знищено чотири склади з боєприпасами окупантів.

"Ми продовжуємо виконувати роботу по знищенню росіян", – підсумував Тарнавський.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частину Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів з північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської й Харківської областей.

Найінтенсивніші бої зараз точаться на Донбасі. За даними Генштабу станом на кінець травня, противник і далі зосереджує основні зусилля на куп'янському й мар'їнському напрямках, тоді як на лиманському, бахмутському, авдіївському – тимчасове затишшя. В епіцентрі бойових дій залишається Мар'їнка Донецької області, а під Бахмутом із 24 травня фіксують зниження інтенсивності бойових дій.

Втрати російських окупантів, за даними Генштабу ЗСУ станом на 1 червня 2023 року, становлять приблизно 208 370 військових убитими, 7478 бойових броньованих машин, 3804 танки, 313 літаків, 298 вертольотів і тисячі одиниць іншої техніки. Водночас у ЗСУ зазначають, що втрати окупантів можуть бути значно вищими за офіційні цифри.