Пугачов: Російська і натовська зброя – узагалі непорівнянні речі. Російська армія – це армія першого покоління, а американська, натовська армія – п'ятого покоління

Пугачов: Кажуть, що радянська армія типу третього покоління, а американська – п'ятого. Але я скажу, що армія в Росії – першого покоління
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com
Єдине, чого бракувало українській армії, це озброєння й боєприпасів, але на сьогодні ситуація з ними стає все кращою і кращою. заявив колишній російський банкір, який живе у Франції, колишній друг Путіна Сергій Пугачов в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону.

Він зазначив, що із самого початку як російська, так і українська армія – це "армії старого покоління".

"Тобто все-таки це такі псевдорадянські армії, які звикли воювати, як воювали у Другу світову війну. Але, як я зрозумів, у поточному моменті українська армія і багато керівників армії – командири тощо – пройшли навчання в натовських усяких академіях і таке інше. Тобто все-таки ця армія щодо тактики, стратегії та щодо розуміння ведення бою, безперечно, відрізняється", – сказав Пугачов.

Найважливішим чинником він назвав постачання Україні західного озброєння.

"Це основний момент. Тому що єдине, чого бракувало українській армії, – це озброєння, боєприпасів тощо. На сьогодні це все краще й краще. І авансом можна сказати, що найближчим часом буде ще краще",–  сказав він.

Гордон уточнив, чи набагато, на думку Пугачова, "натовська" зброя сильніша за російську.

"Ну безперечно. Це інше покоління. Тут що стосується ствольної артилерії... Це те, що важливо в сьогоднішній війні: дальність і точність. Це не можна порівнювати просто. Це взагалі непорівнянні речі. Є таке розділення на, припустімо, п'яте покоління тощо. Кажуть, що радянська армія – типу третього покоління, а американська – п'ятого. Але я скажу, що та армія, яка в Росії, – вона першого покоління. Якщо говорити про Другу світову війну. А, власне, американська й узагалі західна, натовська армія – вона, так, вона п'ятого покоління", – пояснив Пугачов.

Пугачов: У певному сенсі Путін розуміє, що провал в Україні вже настав. Але він думає: "У крайньому разі говоритимемо: "Якщо не врятуєте мене, кинемо ядрену бомбу". Повна версія інтерв'ю

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Контекст:

Після повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну 24 лютого країни Заходу збільшили постачання українським військовим летального озброєння та іншої оборонної продукції. За словами президента США Джо Байдена, до кінця червня понад 50 держав узяли зобов'язання щодо підтримки України.

Тільки США від початку вторгнення виділили Україні понад $14,5 млрд допомоги у сфері безпеки, повідомляли в Пентагоні 8 вересня.