Путін кинув виклик стабільності у світі, ця війна має стати його поразкою – Байден

Байден очікує на "стратегічну поразку" Путіна
Фото: EPA
Рішення президента РФ Володимира Путіна розпочати повномасштабну війну проти України – виклик миру і стабільності в усьому світі, заявив президент США Джо Байден. Його цитує Держдепартамент США.

Байден підкреслив, що США й далі підтримуватимуть Україну та український народ, які страждають від насильства РФ.

"Війна Путіна має стати його стратегічною поразкою, а вільний світ має підтримати нашу рішучість допомогти Україні захистити її демократію", – зазначив Байден.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після повномасштабного воєнного вторгнення Росії 24 лютого США неодноразово надавали Україні необхідну військову, фінансову та гуманітарну допомогу.

За даними Пентагону, США виділили Україні приблизно $8 млрд допомоги у сфері безпеки з моменту приходу до влади адміністрації Байдена. Загалом із 2014 року США виділили Україні допомогу у сфері безпеки на суму понад $9,2 млрд.

Окремо у США ухвалили закон про ленд-ліз для України. Згідно із цим документом, президент США зможе дозволити уряду позичати або давати в оренду засоби захисту Україні та іншим країнам Східної Європи, яких "торкнулося вторгнення РФ в Україну", щоб допомогти зміцнити їхню обороноздатність і захистити цивільне населення.