"Путін сказав у морг, отже, у морг". ЗСУ показали відео розгрому російської колони, де знищили 11 бронемашин

За дві з половиною години ЗСУ розбили колону окупантів з 11 бронемашин
Фото: Волноваська райдержадміністрація (Волноваська Районна Військова Адміністрація) / Facebook (архів)

Сили оборони України 30 січня під час одного бою за дві з половиною години знищили 11 бронемашин окупантів, які виїхали на штурм позицій ЗСУ. Про це 1 лютого у Facebook повідомила 72-га окрема механізована бригада (ОМБр) імені Чорних Запорожців, опублікувавши відео бойової роботи.

Військові зазначили, що аеророзвідники бригади засікли колону приблизно о 12.50, а вже о 15.20 її було повністю розбито.

Більшість бронемашин (крім однієї МТ-ЛБ), як свідчить статистика і доводить відео, знищили за допомогою дронів. Загалом окупанти втратили три танки, сім МТ-ЛБ та одну БМП.

Український журналіст Роман Шрайк у Telegram уточнює, що бій стався біля села Новомихайлівка Донецької області.

Журналіст додав, що розгром колони окупантів – не поодинокий випадок на фронті.

"Пам'ятаю, коли влітку рашистам спочатку вдавалося уражати кілька одиниць нашої бронетехніки за раз, так вони потім ще кілька місяців оприлюднювали зняті з різних ракурсів фотки, радісно під час цього верещачи. А тут уже чотири місяці поспіль їхні колони раз-у-раз роздовбують у мотлох, і нічого, нормально… Путін сказав у морг, отже, у морг!" – написав Шрайк.

Генштаб ЗСУ 30 січня повідомляв про відбитий штурм армії РФ у напрямку Солодке – Костянтинівка Донецької області (Новомихайлівка розташована між цими селами), під час якого ворог застосував 12 одиниць бронетехніки. Імовірно, ішлося про той самий штурм, але на той момент Генштаб повідомляв про дев'ять знищених бронемашин росіян.

"У результаті бою було знищено два танки, шість [бронемашин-транспортерів] МТ-ЛБ та одну БМП ворога. Отримавши гідну відсіч, окупанти зазнали значних втрат і відступили", – повідомляли українські військові.

Контекст:

Втрати російських окупантів, за даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 1 лютого, такі: 976 РСЗВ (+2), 663 засоби ППО, приблизно 386 230 військових убитими (+1000 за останню добу), 11 773 бойові броньовані машини (+16), 6322 танки (+12), 9228 артсистем (+33), 332 літаки, 324 вертольоти й тисячі одиниць іншої техніки. Водночас у ЗСУ зазначили, що втрати окупантів можуть бути значно вищими за офіційні цифри.