Путін затвердив незаконну анексію захоплених українських територій

Путін завершив процес незаконної анексії окупованих українських територій
Фото: kremlin.ru
Президент Росії Володимир Путін підписав останні документи, які, на його думку, "приєднують" до РФ окуповані українські території, інформує 5 жовтня в Telegram російське пропагандистське агентство "РИА Новости".

"Путін підписав закони про прийняття "ДНР", "ЛНР", Запорізької та Херсонської областей до складу Росії (закони про ратифікацію договорів про приєднання і федеральні конституційні закони про прийняття як суб'єктів Федерації)", – указано в повідомленні.

Російське видання "Медуза" в Telegram пише, що Путін призначив "керівників" цих регіонів у статусі "тимчасових виконувачів обов'язків". Свої "посади" як ватажків "ЛДНР" "зберегли" Денис Пушилін і Леонід Пасічник, а як "губернатори" – колаборанти Володимир Сальдо та Євген Балицький.

Контекст:

30 вересня 2022 року президент РФ Володимир Путін підписав "договори" про "входження" до складу РФ тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

2 жовтня "договори" визнав "законними" Конституційний суд РФ, 3 жовтня їх схвалила Держдума РФ, а 4 жовтня – Рада Федерації РФ.

ЗСУ щодня деокуповують частину тих українських земель, які, за заявами загарбників, "приєднали" до РФ.

Президент України Володимир Зеленський 4 жовтня визнав нікчемними укази Путіна про визнання "незалежними" Криму і чотирьох областей України.