Ракети, що їх збили над Одесою сили ППО, летіли в цивільні об'єкти, загроза повторного удару залишається – ОВА

Пожежу, яка виникла в житловому будинку після обстрілу, загасили
Фото: Головне управління ДСНС України в Одеській області / Facebook
Рятувальники загасили в багатоповерховому житловому будинку в Одесі пожежу, яка виникла внаслідок ракетного удару 23 квітня. Про це повідомив у Facebook пресцентр обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"23 квітня приблизно о 14.35 у Київському районі Одеси внаслідок ворожого обстрілу сталося влучання боєприпасу в 16-поверховий житловий будинок із подальшим загоранням квартир на четвертому та п'ятому поверхах. О 15.54 пожежу локалізовано на площі 220 м&³2;. Приблизно о 17.00 – ліквідовано", – ідеться в повідомленні.

Загинуло, за інформацією ДСНС, шестеро людей (до цього було відомо про п'ятьох загиблих), ще 18 дістали поранення. Двох постраждалих дістали з-під завалів, усього з будинку евакуювали 86 людей.

У лікарні перебуває восьмеро людей, уточнила пресслужба міськради Одеси.

Голова Одеської обласної державної (військової) адміністрації Максим Марченко у своєму відеозверненні розповів, що дві ракети, які збили сили протиповітряної оборони, теж летіли у цивільні об'єкти. Серед загиблих, за словами голови ОВА, – тримісячна дівчинка.

Також унаслідок ракетного удару пошкоджено об'єкти інфраструктури, сказав Марченко.

"Загроза повторного ракетного удару все ще зберігається. Ми ніколи цього не пробачимо. І помстимося за всіх. Ми дістанемо цих паскуд навіть у пеклі, де для них уже давно зарезервовано окреме місце. Хочу наголосити, що єдина мета цієї атаки – це терор мирного населення Одещини. Росія є нічим іншим, як державою-терористом. Для нелюдів давно вже немає нічого святого. І цей удар у черговий раз показав їхнє справжнє обличчя", – додав він і закликав жителів регіону дотримуватися правил безпеки та комендантської години, а також не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Удару по Одесі РФ завдала вдень 23 квітня. Ракети, за інформацією повітряного командування "Південь", запустив літак стратегічної авіації РФ Ту-95 з акваторії Каспійського моря.