Ранковий обстріл Харкова. Ігнат пояснив, чому сигнал тривоги пролунав після ракетного удару

Жертвами російської атаки стали двоє людей, зокрема 10-річна дитина
Фото: ДСНС України / Telegram

Уранці 6 жовтня повітряну тривогу в Харкові було оголошено після ракетного удару, оскільки російські окупанти атакували місто озброєнням, яке українські військові ще не можуть своєчасно відстежувати. Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив в ефірі телемарафону, який транслює телеканал "Рада".

"Попередньо, скажімо так, ракети йшли по балістичній траєкторії. Це може бути той тип озброєння, який, на жаль, не вдається своєчасно виявляти", – сказав Ігнат.

Він зазначив, що Повітряні сили ЗСУ для попередження громадян про небезпеку обстрілів користуються даними, які надають партнери й розвідка.

"Повітряна тривога – загроза застосування балістичного озброєння. Але наголошую, що інколи ворогу вдається робити це приховано. І тоді тривога приходить разом із вибухами. Тут нічого не вдієш", – пояснив Ігнат.

За його словами, сьогоднішній обстріл схожий на удари з реактивної артилерії, коли снаряди "летять лічені секунди".

Контекст:

Про удари окупантів по Харкову в Київському й Основ'янському районах 6 жовтня голова ОВА Олег Синєгубов заявив о 6.46.

Мер Харкова Ігор Терехов зазначив, що ударів ворога зазнала лише цивільна інфраструктура міста.

Жертвами російської атаки стали двоє людей, зокрема 10-річна дитина. Поранення дістало 28 людей. За даними Харківської обласної прокуратури, удару було завдано ракетами типу "Іскандер-М".