РФ перекинула у Херсонську область 2 тис. мобілізованих росіян – Генштаб ЗСУ

За даними Генштабу ЗСУ, окупанти намагаються поповнити втрати у Херсонській області й посилити свої підрозділи на лінії зіткнення
Фото: ЕРА

РФ перекинула в Херсонську область приблизно 2 тис. мобілізованих росіян. Про це 21 жовтня у Facebook повідомив Генштаб Збройних сил України.

"За наявною інформацією, на тимчасово захоплену територію Херсонської області для поповнення втрат та посилення підрозділів на лінії зіткнення прибуло до 2 тис. осіб із числа російських мобілізованих", – ідеться у повідомленні.

За даними Генштабу, окупаційна влада також видала розпорядження про підготовку евакуації для так званих банківських установ, складено евакуаційні списки завезених російських медпрацівників і вчителів.

Натомість у Херсоні зупиняють роботу об'єкти гуманітарної сфери.

Окрім цього, у Генштабі повідомили, що до лікарні Мелітополя Запорізької області після бою із ЗСУ одночасно доправили понад 30 поранених окупантів.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські окупанти зайшли на територію Херсонської області 24 лютого з боку тимчасово окупованого Кримського півострова.

Херсон – єдиний обласний центр України, який загарбникам удалося тимчасово окупувати після початку широкомасштабного вторгнення. Звільнення Херсона президент України Володимир Зеленський називав головною метою ЗСУ на півдні.

В ОК "Південь" 29 серпня повідомили, що на півдні ЗСУ розпочали наступальні дії за багатьма напрямками, зокрема в Херсонській області. Зеленський розповів 6 жовтня, що з початку жовтня ЗСУ звільнили в Херсонській області понад 500 км&³2; і десятки населених пунктів.

Начальниця об'єднаного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк повідомила 20 жовтня, що в Херсонській області російські окупанти переправляють на лівий берег Дніпра свої сім'ї та цінності, а також тягнуть туди мирне населення для прикриття.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім попередив про ймовірні плани російських загарбників обстріляти тимчасово окупований Херсон, звинувативши в цьому ЗСУ.

20 жовтня аналітики американського Інституту дослідження війни (ISW) припустили, що Росія може вдарити по Каховській ГЕС, щоб прикрити і виправдати свій відступ.