РФ за добу запустила по Україні майже 30 крилатих ракет. Із них 21 збили Повітряні сили ЗСУ – Генштаб

ЗСУ за добу збили 21 крилату ракету окупантів
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Минулої доби російські окупанти знову завдали масованого ракетного удару по Україні, застосувавши майже 30 крилатих ракет. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні.

Також окупанти завдали семи авіаційних ударів і здійснили приблизно 25 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

32 повітряні цілі знищили підрозділи протиповітряної оборони України на різних напрямках. Це 21 крилата ракета і 11 безпілотних літальних апаратів.

Унаслідок масованого ракетного удару було пошкоджено інфраструктуру більш як 10 населених пунктів у Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій і Донецькій областях.

Уночі окупанти використали вісім іранських ударних БПЛА, намагаючись завдати шкоди об'єктам критичної інфраструктури у Миколаївській області. Усі ці безпілотники знищили сили протиповітряної оборони Збройних сил України.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія другу добу масовано обстрілює Україну. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що РФ 10 жовтня випустила по Україні 83 ракети, 43 із них було збито. Також противник використовував дрони-камікадзе, більшість яких знищили українські сили ППО. За уточненими даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 11 жовтня, за 10 жовтня по Україні випустили 84 ракети і 24 дрони-камікадзе, знищено 43 ракети і 13 БПЛА (10 із них – камікадзе).

Унаслідок ракетної атаки, за даними ДСНС станом на 7.00 11 жовтня, загинуло 19 людей, 105 дістали поранення. Було пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об'єктів у восьми регіонах України й у Києві. Частину областей було знеструмлено, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Президент РФ Володимир Путін підтвердив, що масовані удари російської армії 10 жовтня по енергоструктурі України були навмисними. За його словами, їх було завдано за пропозицією міноборони і згідно з планом Генштабу РФ.

За розрахунками видання "Forbes Україна", ракетна атака 10 жовтня обійшлася Росії у суму від $400 млн до $700 млн.

11 жовтня масована ракетна атака окупантів по критичній та енергетичній інфраструктурі України тривала. Українські сили ППО збили 20 із 28 випущених окупантами ракет і 13 дронів-камікадзе.