РФ завдала ракетного удару по Одеській області з акваторії Чорного моря – оперативне командування "Південь"

Удар окупанти завдали з боку моря
Фото: 28 окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу / Facebook
Російські окупаційні війська вранці 18 травня завдали чергового ракетного удару по населених пунктах Одеської області. Про це пресцентр оперативного командування "Південь" повідомив у Facebook.

"Ворог продовжує спроби руйнування інфраструктури та психологічний тиск на мирних мешканців, атакуючи на світанку населені пункти регіону. За попередньою інформацією, суттєвих руйнувань та постраждалих немає", – зазначили у командуванні.

Ракети випустили з акваторії Чорного моря, повідомили військовослужбовці.

За фактом обстрілу відкрито кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

З початку повномасштабного вторгнення в Україну (з 24 лютого) Росія обстрілює цивільну і промислову інфраструктуру в Одесі та Одеській області, останнім часом ракетні удари почастішали, частину ракет збиває ППО.

30 квітня окупанти обстріляли одеський аеропорт, пошкодивши злітну смугу, 7 травня вони завдали повторного удару по аеропорту. Унаслідок ракетних ударів значно пошкоджено і вже два тижні не працює міст через гирло Дністровського лиману.