РФ завдала ракетного удару по одеському аеропорту, пошкоджено злітну смугу – командування "Південь"

Експлуатація злітної смуги одеського аеропорту наразі неможлива, повідомили в командуванні
Фото: Автомагістраль-Південь / Facebook (архів)
Увечері 30 квітня РФ завдала ракетного удару по Одесі, унаслідок чого пошкоджено злітно-посадкову смугу аеропорту.

Про це йдеться в повідомленні оперативного командування "Південь", яке опублікував спікер Одеської обласної державної (військової) адміністрації Сергій Братчук.

наслідок ракетної атаки по Одещині пошкоджено злітно-посадкову смугу "Одеського аеропорту". Її подальше використання неможливе", – зазначено в публікації.

Пізніше у своєму зверненні, опублікованному в Telegram, голова Одеської ОВА Максим Марченко повідомив, що ракети окупанти запускали з території окупованого Криму – з берегового ракетного комплексу "Бастіон".

Потерпілих унаслідок удару немає, сказав він. Крім того, зазначив Марченко, в Одеській області проводять протидиверсійні заходи. Їхня мета – забезпечити безпеку жителів регіону на період тривалої комендантської години, повідомив голова ОВА.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну (із 24 лютого) Росія обстрілює цивільну й промислову інфраструктуру в Одесі та Одеській області, останнім часом ракетні удари почастішали, частину ракет збивають засоби ППО. Лише 28 квітня було збито три з трьох ракет, випущених по Одеському району.

23 квітня Росія завдала по Одесі ракетного удару, унаслідок чого загинуло не менше ніж восьмеро людей, зокрема тримісячна дівчинка. Ракети, за інформацією повітряного командування "Південь" Збройних сил України, запустив літак стратегічної авіації РФ Ту-95 з акваторії Каспійського моря.

26–27 квітня РФ завдавала ракетних ударів по мосту через Дністровський лиман.

На думку голови Одеської ОВА Максима Марченка, окупанти обстрілюють ракетами Одеську область і намагаються "розхитати ситуацію на кордонах", оскільки їм треба "продати" росіянам хоча б маленьку "перемогу" до 9 травня.