Родичі українських політв'язнів просять Порошенка внести громадянку України, яка була довіреною особою Путіна, до списків на обмін

Затриману Одновол відправили на два місяці у СІЗО
Фото: krymr.com

Родичі українських політв'язнів, утримуваних у російських в'язницях, звернулися до президента України Петра Порошенка, тому що вважають, що Росія може бути зацікавленою в обміні українки Олени Одновол, яка була довіреною особою кандидата у президенти РФ Володимира Путіна на виборах 2018 року.

Родичі українських політв'язнів, утримуваних у російських в'язницях, просять президента України Петра Порошенка внести до списків обміну українку Олену Одновол, яка, як уважає слідство, була довіреною особою кандидата у президенти РФ Володимира Путіна на незаконних виборах у тимчасово анексованому Криму. Вони звернулися до президента з відповідним листом, який є у розпорядженні видання "ГОРДОН". 

"Просимо вас взяти цю справу під особистий контроль, і щоб Олена Одновол, яку підозрюють у злочинах проти України на користь Росії, була відповідальною і поповнила "обмінні списки" російських злочинців, у поверненні яких може бути зацікавленою РФ в обмін на наших родичів", – ідеться у зверненні.

23 квітня кримчанку Одновол затримали на українському контрольному пункті в'їзду-виїзду "Чонгар". За словами генерального прокурора України Юрія Луценка, жінка незаконно організувала в окупованому Криму збір підписів на підтримку висунення Путіна кандидатом на посаду президента РФ на виборах 2018 року.

24 квітня українці оголосили підозру в держзраді.

25 квітня Херсонський міський суд заарештував Одновол на два місяці без права внесення застави.