Росія перекинула в ОРДЛО 30 вантажівок зі зброєю – розвідка

За відомостями розвідки, РФ доправила в ОРДЛО не менше ніж 10 одиниць бойової броньованої техніки
Фото: depositphotos.com

РФ минулого тижня скерувала на окуповані території Донецької та Луганської областей групу своїх найманців, повідомляє пресслужба Міноборони України.

Росія перекинула на окуповані території Донецької та Луганської областей 30 вантажних автомобілів зі стрілецькою зброєю. Про це 4 серпня з посиланням на дані української розвідки повідомляє пресслужба Міноборони України.

"Протягом минулого тижня до з'єднань і частин 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) армійського корпусів оперативного угруповання російських окупаційних військ доставлено не менше 10 одиниць бойової броньованої техніки, до 30 вантажних автомобілів зі стрілецькою зброєю, боєприпасами і військовим майном та близько 1 тис. тонн пального", – ідеться в повідомленні.

Озброєння, військову техніку, боєприпаси, паливно-мастильні матеріали та інше військове майно російські окупанти перекидають через не контрольовані Україною ділянки кордону.

Крім цього, за інформацією розвідки, відбулася ротація особового складу окремих підрозділів ЗС РФ, які не входять до складу 1-го і 2-го АК. Також зафіксовано прибуття найманців – громадян РФ для комплектування особовим складом російських окупаційних військ.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.