Росія тримає напоготові у Чорному морі 16 "Калібрів" – ОК "Південь"

Владислав Назаров розповів про ситуацію на південному напрямку
Скріншот: Оперативне командування “Південь” СВ ЗСУ / YouTube
Росія збільшила загальний залп свого корабельного угруповання у Чорному морі. Про це повідомив спікер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров, коментуючи ситуацію 17 жовтня станом на 15.00. Відео зведення опубліковано на YouTube-каналі ОК "Південь".

"Кількість корабельного угруповання ворога в Чорному морі становить чотири кораблі й катери, які маневрують уздовж кримського узбережжя. Серед них – два носії крилатих ракет із сумарним залпом 16 "Калібрів", – сказав він.

Назаров додав, що ворог збільшує кількість атак дронами і ракетами повітряного й морського базування. Він попередив, що небезпека нових ударів і надалі висока.

Днем раніше ОК "Південь" повідомляло, що в Чорному морі стоїть напоготові два носії крилатих ракет із сумарним залпом до 10 "Калібрів".

Контекст:

Вранці 17 жовтня Росія здійснила нову атаку на столицю. Окрім того, під удари РФ уночі, вранці та вдень 17 жовтня потрапили Дніпропетровська, Сумська, Одеська, Вінницька, Хмельницька області й Запоріжжя.

У другій половині дня мер Рівного Олександр Третяк повідомив, що з боку Каспійського моря по Україні випустили до 16 крилатих ракет.