Українські військові відбили атаки окупантів біля восьми населених пунктів Донецької області – Генштаб ЗСУ

Бої з окупантами точаться на півдні та сході України
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Російські окупанти намагаються наступати на двох напрямках на Донбасі, поінформував 17 жовтня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"Противник [...] не залишає спроб вести наступальні дії на бахмутському та авдіївському напрямках. За минулу добу підрозділи сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Спірне, Бахмутське, Бахмут, Майорськ, Мар'їнка, Красногорівка, Побєда та Невельське Донецької області", – ідеться в повідомленні.

Крім того, за даними Генштабу ЗСУ, ворог намагається утримати тимчасово захоплені території та "зосереджує зусилля на стримуванні дій сил оборони на окремих напрямках".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого. У квітні росіян вигнали із північних областей, зараз бої тривають на сході й півдні країни.

Наприкінці серпня – на початку вересня українські військові розпочали контрнаступ на півдні і сході країни. Звільнено тисячі квадратних кілометрів території України.

За даними голови обласної військової адміністрації Донецької області Павла Кириленка, наприкінці серпня ЗСУ контролювали 45% території регіону. Пізніше стало відомо про деокупацію нових територій.