Росія в чотирьох областях формує нові добровольчі батальйони для війни – Інститут вивчення війни

Добровольчі батальйони формують у Новосибірській, Саратовській, Ульяновській та Курганській областях РФ
Фото: EPA

У чотирьох областях Росії формують добровольчі батальйони для війни в Україні. Про це говорять аналітики американського Інституту вивчення війни у звіті від 2 серпня.

"Суб'єкти Російської Федерації формують нові добровольчі батальйони в Новосибірській, Саратовській, Ульяновській та Курганській областях, а також змінюють строки призовних компенсацій", – ідеться в повідомленні.

Також аналітики зазначають, що, імовірно, російські війська вирішили атакувати Авдіївку фронтально з окупованої території Донецької області, а не чекати, доки українські війська відступлять з оборонних позицій.

Крім того, інститут передбачає, що, з огляду на заяви та занепокоєння російського міноборони, удари українців із HIMARS "деморалізують російських військовослужбовців" і змушують росіян сумніватися в ефективності їхньої ППО.

Аналітики ISW із посиланням на непідтверджені повідомлення припускають, що Іран міг відправити першу партію БПЛА до Росії для польових випробувань.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого. На початку квітня окупантів вигнали з північних областей України, бої точаться на сході та півдні країни.