Росія заборонила в'їзд десяткам журналістів із BBC, Sky News, The Guardian, The Times

В'їзд заборонено представникам корпорації ВВС та інших провідних медіа
Фото: ЕРА
Росія заборонила в'їзд до країни 29 журналістам провідних ЗМІ Великобританії, а також 20 військовим і представникам оборонного комплексу. Про це йдеться в заяві міністерства закордонних справ РФ, опублікованій 14 червня на сайті відомства.

Серед тих, хто потрапив у "стоп-лист", – журналісти, редактори та оглядачі Sky News, BBC News, The Guardian, The Times і Daily Telegraph.

Російське МЗС пише, що заборону ввели у відповідь на західні санкції й тиск на російські державні ЗМІ за кордоном.

"Британські журналісти, які увійшли до списку, причетні до навмисного поширення брехливої й однобічної інформації про Росію і події в Україні та на Донбасі. Своїми упередженими оцінками вони також сприяють розпалюванню русофобії у британському суспільстві", – ідеться в заяві.

Серед політиків та осіб, пов'язаних з оборонним комплексом Великобританії, – заступник міністра оборони Джеремі Квін, командувач ВМС Великобританії Бенджамін Кі, заступник начальника Стратегічного командування ЗС Великобританії Роберт Маґован, кілька депутатів Палати громад британського парламенту й топменеджери компаній ВПК.

Вони, на думку дипломатичного відомства РФ, беруть участь в ухваленні рішень щодо постачання озброєння в Україну, "яке використовують місцеві карателі та нацистські формування для вбивства мирного населення і знищення цивільної інфраструктури".

Контекст:

Великобританія вже 24 лютого почала вводити санкції проти російських компаній, уряд Джонсона системно здійснює постачання зброї та гуманітарних вантажів для України.

9 квітня прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон під час візиту до Києва заявив, що Великобританія "не зупиниться ні перед чим", щоб забезпечити Україну ресурсами для перемоги над РФ.