Данілов про ракету, яка впала в Молдові: Росія загрожує будь-якій країні поряд з Україною

Данілов прокоментував падіння ракети у Молдові
Скріншот: Телеканал Рада / YouTube
Ракета, яка впала в Молдові 5 грудня під час обстрілу Росією України, точно має стосунок до РФ. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону, який транслював телеканал "Рада".

"Ракети, які жбурляє РФ, загрожують будь-якій країні, яка знаходиться на нашому кордоні. Що стосується території Молдови, це точно ракета, яка має відношення до РФ. Ми розуміємо, якого віку ракети вони починають жбурляти і наскільки вони точні. Деякі з них народилися в один рік зі мною", – сказав він.

Данілов зазначив, що у росіян немає надсучасних ракет, які могли б зовсім інакше завдавати шкоди Україні.

Контекст:

Російські війська під час масованого удару по Україні 5 грудня випустили понад 70 ракет, ЗСУ збили більше ніж 60, повідомило командування Повітряних сил. Росіяни провели три хвилі обстрілів, застосовуючи, зокрема, ракети С-300.

Унаслідок ракетної атаки були влучання по об'єктах енергетичної інфраструктури України, повідомили в компанії "Укренерго". По всій Україні запровадили екстрені вимкнення електроенергії через ракетну атаку Росії.

МВС Молдови повідомило, що прикордонники виявили ракету, яка не розірвалася, у Бричанському районі країни на кордоні з Чернівецькою областю України. ЗМІ зазначили, що в Молдові впала ракета типу С-300. Національна енергокомпанія Moldelectrica на тлі російських обстрілів попередила про можливі вимкнення світла в Молдові через порушення в енергосистемі.

Російський терор загрожує безпеці не лише України, а й сусідніх країн, прокоментували інцидент із ракетою в Молдові в українському МЗС.

Це не перша ракета, яка впала на територію Молдови. 31 жовтня у МВС Молдови повідомили, що на півночі країни в районі північної околиці населеного пункту Наславча впала російська ракета, яку збили ППО України.