Російська ракета влучила в аграрне підприємство в Молдові і не вибухнула – Галущенко

Росія розповсюджує свій ракетний тероризм і на сусідів України, зазначив Галущенко
Фото: Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova / Facebook
Міністр енергетики Герман Галущенко 5 грудня після масованого ракетного обстрілу Росії енергооб'єктів України провів телефонну розмову з віцепрем'єром Молдови Андреєм Спину.

Про це Галущенко повідомив у Facebook.

"Обговорили триваючі обстріли української критичної інфраструктури та домовилися оперативно координувати необхідні рішення щодо стійкості енергосистем", – написав український міністр.

Галущенко зазначив, що це вже восьмий "масований терористичний обстріл української енергетичної інфраструктури" з боку РФ.

"І це впливає й на енергосистему Молдови. До того ж, російська ракета влучила в молдовське аграрне підприємство. На щастя, не вибухнула, – наголосив глава Міненерго України. – Росія поширює свій ракетний тероризм і на нашіх сусідів. Маємо разом тримати енергетичний фронт".

5 грудня МВС Молдови повідомило, що прикордонники виявили ракету, яка не зірвалася, в Бричанському районі країни на кордоні із Чернівецькою областю України. ЗМІ зазначили, що у Молдові впала ракета типу С-300. Національна енергокомпанія Moldelectrica на тлі обстрілів Росії попередила про можливі вимкнення світла в Молдові через порушення в енергосистемі.

Російський терор загрожує безпеці не лише України, а й сусідніх країн, прокоментували інцидент із ракетою у Молдові в українському МЗС.

Раніше, 31 жовтня, у МВС Молдови повідомили, що на півночі країни в районі північної околиці населеного пункту Наславча впала російська ракета, яку збили сили ППО України.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські війська під час масованого удару по Україні 5 грудня випустили понад 70 ракет, ЗСУ збили понад 60, повідомило командування Повітряних сил. Росіяни провели три хвилі обстрілів, застосовуючи, зокрема, ракети С-300.

Пуски здійснювали з літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95МС із району Каспійського моря та Волгодонська Ростовської області, із кораблів Чорноморського флоту РФ, далеких бомбардувальників Ту-22М3 із акваторії Чорного моря, а також за допомогою винищувачів Су-35, розповіло командування ПС ЗСУ.

Унаслідок ракетної атаки були влучання по об'єктах енергетичної інфраструктури України, повідомили у компанії "Укренерго". По всій Україні запровадили екстрені вимкнення електроенергії через ракетну атаку Росії.

Енергосистема Молдови, пов'язана з українською, вже страждала через російські обстріли української території. У жовтні у Молдові у зв'язку із цим оголошували режим економії.