Росія збільшила кількість загрозливих для України носіїв ракет морського базування "Калібр" – дані Генштабу ЗСУ

Росія використовує кораблі у війні проти України, зазначили у Генштабі
Фото: ЕРА (архів)
Російські окупанти зосередили біля України три кораблі з ракетами "Калібр". Про це поінформував 15 серпня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"У Чорноморській та Азовській морських операційних зонах [...] у готовності до застосування високоточної зброї перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр", – ідеться у повідомленні.

У Генштабі ЗСУ зазначили, що "корабельне угруповання противника основні зусилля зосереджує на веденні розвідки, блокуванні цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря та ураженні військових об'єктів та елементів інфраструктури у глибині території України".

Оперативне командування ЗСУ "Південь" уточнило у Facebook, що загальна кількість ракет "Калібр" на трьох їхніх носіях – 24.

Уранці 15 серпня Генштаб ЗСУ повідомляв, що біля України зосереджено два морські носії "Калібрів". 14 серпня їх теж було два.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого.

За підрахунками української влади, загарбники від початку війни випустили по території України понад 3 тис. ракет, частину з них збили сили ППО.