Росіяни 15 лютого били по Покровську, Вугледару, Бахмуту. У Донецькій області шестеро загиблих, 13 поранених

По Покровську окупанти вдарили із РСЗВ "Смерч"
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram
Російські окупанти продовжують інтенсивні обстріли міст і сіл Донецької області. Про це йдеться в ранковому зведенні 16 лютого голови Донецької ОВА Павла Кириленка.

"Напередодні вранці росіяни завдали удару зі "Смерчів" по Покровську: загинуло троє людей, поранено 11, серед поранених один поліцейський. Пошкоджено чотири багатоповерхівки, школу і три крамниці", – написав Кириленко.

Голова ОВА зазначив, що росіяни протягом доби продовжували інтенсивні обстріли Вугледара й околиць, без жертв.

Зафіксовано артилерійські обстріли Мар'їнки та Георгіївки. Уранці 16 лютого відбувся масований артобстріл Авдіївки. Інформація про постраждалих не надходила.

Двоє людей загинули та одну людину поранено в Бахмуті. У місті пошкоджено три приватні будинки, п'ять господарських споруд і дві адмінбудівлі.

У Костянтинівці поранено одну людину.

У Соледарській громаді інтенсивний вогонь росіяни вели по Парасковіївці, були поодинокі обстріли Федорівки й Роздолівки.

У Сіверську пошкоджено приватні будинки на трьох вулицях.

Упродовж доби, за даними Кириленка, росіяни вбили шістьох жителів Донецької області (у Покровську, Бахмуті та Авдіївці), поранили ще 13.

Контекст:

24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну, розпочавши повномасштабний етап війни. Фактично РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли після Революції гідності вона незаконно анексувала Крим й окупувала частину Донецької та Луганської областей.

На початку квітня окупантів вигнали з північних областей України, восени українські військові звільнили частини Херсонської, Миколаївської та Харківської областей. Бої точаться на сході й півдні країни.

Генеральний штаб ЗСУ цієї зими регулярно повідомляє, що противник зосередив зусилля на кількох напрямках у Донецькій області, серед яких бахмутський, і зазнає там значних втрат.

У січні 2023 року в ГУР Міноборони України повідомили, що, за даними розвідки, президент РФ Володимир Путін наказав своїм військам захопити всю територію Донецької та Луганської областей України до березня. У ГУР вважають, що окупанти не зможуть виконати це завдання.