Росіяни атакують усю лінію фронту в Донецькій області, загинуло троє людей і понад 20 поранено – голова ОВА

Міста та села Донецької області під постійними російськими обстрілами
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram
9 липня в Донецькій області загинуло щонайменше троє людей, 23 поранено. Про це повідомив увечері в Telegram голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

"Росіяни ведуть активні обстріли по всій лінії фронту та по містах у відносному тилу", написав він.

У Мар'їнці від обстрілів загинула щонайменше одна людина, також один загиблий і один поранений у Переїзному Званівської громади.

У Костянтинівці щонайменше п'ять прильотів по житлових масивах. Кириленко спочатку повідомив про одного загиблого та трьох поранених, але незабаром оновив пост кількість постраждалих зросла до 18. Також пошкоджено молокозавод і меблеву фабрику.

У Світлодарській громаді четверо осіб дістали поранення у Зайцевому.

В Авдіївці – більше ніж 10 обстрілів, усі по житлових кварталах і цивільній інфраструктурі. Інформацію про постраждалих та обсяги руйнувань уточнюють.

У Красногорівці спалахнула пожежа у полях.

Кириленко додав, що під вогнем і звільнена від росіян Павлівка у Вугледарській громаді. Її окупували у березні, 23 червня українські військові звільнили село від окупантів, повідомляли у Нацполіції. Після деокупації росіяни не перестають обстрілювати Павлівку. 9 липня, за інформацією Кириленка, ракетний удар зруйнував один будинок, без постраждалих.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

25 червня стало відомо, що ЗСУ організовано вийшли із Сєвєродонецька Луганської області та окупанти повністю захопили місто. Після цього бої відбувалися поблизу Лисичанська. 3 липня Генштаб ЗСУ повідомив про відхід українських військ із Лисичанська через "кратну перевагу" окупантів.

Російське міноборони завило про повне захоплення області, але голова Луганської ОВА Сергій Гайдай сказав уранці 4 липня, що невелика частина регіону ще залишається під контролем України.

Наразі окупанти намагаються просунутися від населених пунктів Луганської області до перших сіл Донецької області, зазначив Гайдай 9 липня. "Поки що ніякої оперативної паузи, оголошеної ворогом, не спостерігається. Він атакує й обстрілює наші землі з тією ж інтенсивністю, як і раніше", сказав він.

У МВС України вважають, що захопити Донецьку область окупантам буде "набагато складніше", ніж Луганську.

Збройні сили України контролюють 45% Донецької області, говорив Кириленко 22 червня та 2 липня.