"Росіяни помирають в окопах у стилі Першої світової війни". CBS News випустили репортаж про оборону Бахмута

Журналісти розповіли, як українські військові боронять Бахмут
Фото: EPA
У місті Бахмут Донецької області, де точаться важкі бої, сторони використовують кардинально різні методи ведення війни. Про це йдеться в репортажі CBS News від 31 січня.

Зазначають, що українські військові використовують технології XXI століття, а російські окупанти намагаються досягти успіху, відправляючи в бій велику кількість своїх солдатів.

"Тоді як окопна війна вздовж лінії фронту, що простяглася на сотні миль з півночі на південь України, схожа на щось із полів боїв у Європі 100 років тому, боротьбу України за Бахмут ведуть із високотехнологічних підземних командних центрів", – ідеться в повідомленні.

Журналісти потрапили до одного з укриттів, де українські військові стежили за перебігом боїв на моніторах у прямому ефірі. Безпілотники дають на екрани детальну картину того, що відбувається, зазначає CBS News. Зокрема, із дронів знімають зображення російських окупантів в укриттях, яких закидають гранатами з повітря.

"Люди помирають в окопах у стилі Першої світової війни, стикаючись із радіоелектронною війною XXI століття", – ідеться в репортажі.

За всіма переміщеннями противника українські військові стежать за допомогою безпілотників. Інформацію в режимі реального часу використовують передусім для підтримки артилерії, щоб вона могла знищувати позиції й техніку окупантів.

Водночас українські військові повідомили журналістам, що Росія поводиться зі своїми військовими, "як із м'ясом". За їхніми словами, російські солдати змушені просуватися по тілах своїх убитих.

Контекст:

24 лютого 2022 року Росія вторглася в Україну, розпочавши повномасштабний етап війни. Фактично РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли після Революції гідності вона незаконно анексувала Крим і окупувала частину Донецької та Луганської областей.

Найінтенсивніші бої у війні РФ проти України зараз тривають на Донбасі, зокрема в районі Бахмута й Вугледара Донецької області. Президент Володимир Зеленський наголошував, що загарбники не просто штурмують позиції ЗСУ, а знищують ці міста.