"Росіяни просто не витримали бою". Бутусов розповів, як на Донбасі ворог утік після розгрому на переправі

Бутусов зазначив, що втечу окупантів бачив на власні очі
Фото: Юрій Бутусов / Facebook
Під час спроби переправитися через річку Сіверський Донець на Донбасі російські окупанти втратили приблизно 100 одиниць військової техніки, повідомив 13 травня у Facebook головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

Раніше була інформація про 70 знищених одиниць ворожої техніки.

"Блискуча перемога української армії на Сіверському Донці! Російський наступ під селами Білогорівка, Серебрянка Луганської області та селом Дронівка Донецької області повністю розгромлений. [...] Ця невдала спроба вартувала російській армії біля 100 одиниць бойової техніки, сотні знищених військових", – написав він.

Журналіст зазначив, що "сьогодні на власні очі спостерігав відхід і втечу російських військ із плацдарму біля села Білогорівка".

"Вісім діб поспіль російські війська намагалися прорватися через річку Сіверський Донець і створили три плацдарми. Але стійкість української піхоти, героїчна атака наших танкістів, потужні удари артилерії з коригуванням дронами, пуски протитанкових ракетних комплексів дозволили зупинити російські війська і завдати їм важких втрат, і росіяни просто не витримали бою", – пояснив Бутусов.

За його словами, "російські війська були вибиті поступово з кожного плацдарму".

"Сьогодні я мав честь бачити, як тікають під гуркіт українських гармат російські танки від Білогорівки", – наголосив Бутусов.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Генеральний штаб Збройних сил України на початку квітня повідомляв, що Росія перегруповувала свої війська, щоб зосередити зусилля на наступі на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької і Луганської областей.

11 травня Генштаб ЗСУ повідомив, що окупанти продовжують наступ на сході країни, їхню найбільшу активність фіксують на слобожанському і донецькому напрямках. На донецькому напрямку окупанти зосередилися на здобутті повного контролю над Рубіжним Луганської області і наступом у напрямку Лимана Донецької області, а також не утриманні позицій на правому березі Сіверського Донця, зазначали у ЗСУ. 12 травня стало відомо, що противник намагається захопити ділянку місцевості на правому березі Сіверського Донця.

У британській розвідці вважали, що російські війська, які останнім часом вивели з північної частини Харківської області, розгорнуть на східному березі Сіверського Донця для формування "блокувальних сил із захисту західного флангу російської армії".