"Росіяни тікали, як миші". Десантники розповіли про звільнення Ізюма

З Ізюма росіяни тікали, як миші, кидали техніку та добивали своїх, розповіли українські десантники
Фото: Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України / Facebook
Утікаючи зі звільненого Ізюма (Харківська область), російські військові добивали своїх поранених і розбігалися лісами. Про це 13 вересня повідомило командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

"Був крайній бій, дві години був затиснутий у "коридорі" зі своїм відділенням. Але за дві години ми їх зробили", – розповів десантник 25-ї окремої повітряно-десантної бригади.

Інший військовий розповів, як окупанти тікали від них.

"Вони тікали, як миші. Тікали, кидали все: техніку, своїх людей. Було навіть видно, як один їхній солдат був поранений – вони його застрелили", – розповів військовий.

Контекст:

Ізюм загарбники заблокували на початку березня. Місто зазнавало інтенсивних обстрілів та авіаударів. За даними міськради, понад 80% інфраструктури знищено. Із початку квітня Ізюм було окуповано.

Наприкінці серпня – на початку вересня ЗСУ розпочали контрнаступ на півдні та сході країни. Про те, що українські військові звільняють Ізюм, у відеозверненні увечері 11 вересня сказав президент України Володимир Зеленський.

Уранці 12 вересня СБУ опублікувала фото з Ізюма та повідомила, що окупанти кидають там "цілі арсенали боєприпасів".

За словами Стрельника, український прапор підняли над Ізюмом 10 вересня, але в місті ще проводять стабілізаційні заходи. Офіційно про повне звільнення Ізюма українська влада ще не повідомляла.