Росіяни вдарили по чотириповерхівці в окупованій Кам'янці: п'ятеро загиблих, під завалами можуть бути люди – ОВА

Унаслідок обстрілу загинуло щонайменше п'ятеро осіб, зокрема двоє дітей
Фото: Олександр Старух / Запорізька ОДА (ОВА) Офіційний канал / Telegram
26 серпня російські війська обстріляли житловий квартал у тимчасово окупованому селищі міського типу Кам'янка Пологівського району Запорізької області. Про це  повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух уночі 27 серпня.

Він уточнив, що росіяни стріляли також з окупованої території.

"Усі шість пострілів були здійснені з окупованої території виключно по житлових будинках. Чотириповерховий будинок, у якому проживала молода мама з дітками, окупанти прицільно обстріляли. Верхній поверх зруйновано вщент", – написав він.

Наразі відомо про п'ятьох загиблих унаслідок обстрілу, включно із 29-річною Анастасією Боровик та двома її дітьми (їм було вісім і два роки). Під завалами можуть бути ще люди.

За даними Старуха, Боровик була завідувачкою культурно-масового сектору КЗ "Центр культури та дозвілля" місцевої селищної ради.

У селищі жоден працівник культури не погодився на співпрацю з окупантами, додав голова області.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після нападу на Україну 24 лютого російські окупаційні війська, зокрема, захопили частину території Запорізької області. Обласний центр росіяни захопити не змогли, але періодично б'ють па ньому ракетами, а також обстрілюють з артилерії населені пункти області.

Увечері 26 серпня окупанти обстрілювали Запорізьку область, працювала система ППО. У ніч на 27 серпня росіяни завдали ударів по Запоріжжю та Запорізькому району області.