Росіяни ведуть наступ на бахмутському, лиманському, авдіївському і новопавлівському напрямках – Генштаб ЗСУ

Окупанти з різних видів озброєння обстріляли райони низки населених пунктів на дев'яти напрямках, зазначили в Генштабі ЗСУ
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Російські окупаційні війська продовжують наступальні дії в Донецькій області.

Про це 27 січня у вечірньому зведенні проінформував Генштаб ЗСУ у Facebook.

"Незважаючи на значні втрати, з метою покращити тактичне положення противник продовжує наступальні дії на бахмутському, лиманському, авдіївському та новопавлівському напрямках. На куп'янському, запорізькому та херсонському – обороняється", – ідеться в повідомленні.

Зазначають, що окупанти з різних видів озброєння обстріляли райони низки населених пунктів на дев'яти напрямках – сіверському, слобожанському, куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському, новопавлівському, запорізькому і херсонському.

"На волинському, поліському, сіверському та слобожанському напрямках обстановка без змін, наступальних угруповань противника не виявлено", – підкреслили в Генштабі ЗСУ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року, про вторгнення оголосив президент РФ Володимир Путін. Фактично РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли після Революції гідності вона незаконно анексувала Крим та окупувала частину Донецької і Луганської областей.

У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської і Харківської областей.

Зараз найінтенсивніші бої тривають на Донбасі, зокрема в районі Бахмута і Вугледара.