Росіяни за добу завдали по Україні одного ракетного, 32 авіаударів і здійснили 65 обстрілів із РСЗВ – Генштаб ЗСУ

Загроза авіаційних і ракетних ударів росіян зберігається по всій Україні, попереджають у Генштабі
Фото: Петро Батанов / Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Ворог не полишає намірів знищити критичну інфраструктуру України, завдає ударів по цивільних об'єктах і житлу мирного населення. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 29 січня.

"Протягом минулої доби російські окупанти завдали одного ракетного і 32 авіаційних ударів і здійснили понад 65 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Зокрема, по цивільній інфраструктурі Донецької та Херсонської областей. Є поранені та загиблі серед мирного населення. Загроза авіаційних і ракетних ударів залишається по всій України", – ідеться в повідомленні.

На сіверському напрямку росіяни обстріляли райони дев'яти населених пунктів у Чернігівській і Сумській областях.

На слобожанському напрямку мінометних і артилерійських обстрілів зазнали райони 15 населених пунктів Харківської області, серед яких Куп'янськ, Дворічна, Козача Лопань.

На куп'янському напрямку ворог обстріляв позиції українських військ у районах населених пунктів Іванівка, Кислівка і Крохмальне у Харківській області, Новоселівське – у Луганській і Берестове – у Донецькій.

На лиманському напрямку обстріляно Макіївку, Червонопопівку та Діброву в Луганській області.

На бахмутському напрямку під вогонь росіян потрапили райони 21 населеного пункту, серед яких Спірне, Біла Гора, Верхньокам'янське, Роздолівка, Бахмут, Нью-Йорк, Кліщіївка, Курдюмівка і Майорськ Донецької області.

На авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Бердичі, Авдіївка, Водяне, Невельське, Веселе, Красногорівка, Мар'їнка, Первомайське і Новомихайлівка.

На новопавлівському напрямку ворог обстріляв Богоявленку, Вугледар і Золоту Ниву Донецької області.

На запорізькому напрямку під вогнем опинилося 19 населених пунктів. Серед них – Времівка і Новопіль Донецької області, Малинівка, Гуляйполе, Степове, Оріхів Запорізької області.

На херсонському напрямку під обстріли з реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів потрапили райони 12 населених пунктів, включно із Херсоном.

Контекст:

Росія почала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року, про вторгнення оголосив президент РФ Володимир Путін. Фактично РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли після Революції гідності вона незаконно анексувала Крим і окупувала частину Донецької та Луганської областей.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської і Харківської областей.

Наразі найінтенсивніші бої тривають на Донбасі, зокрема в районі Бахмута і Вугледара Донецької області.