Російська артилерія на півдні України відчуває "снарядний голод", тому окупанти стали частіше вдаватися до авіаційних ударів – Гуменюк

Гуменюк зазначила, що противник активно використовує безпілотники
Фото: mediacenter.org.ua

Артилерія російських окупантів на півдні України зіткнулася із браком боєприпасів. Про це 15 жовтня в ефірі телемарафону, який транслює канал "Рада", повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Відчувається в них снарядний голод. Ми продовжуємо над цим працювати – за минулу добу знищили черговий контрольний пункт, командний пункт і пункт управління БПЛА", – зазначила Гуменюк.

Водночас, за її словами, загарбники дедалі частіше вдаються до нічних авіаційних ударів, атакуючи житлові квартали, цивільну інфраструктуру й сільськогосподарські підприємства.

Гуменюк також додала, що противник активно використовує БПЛА розвідувального типу і дрони для скидання осколкових боєприпасів.

Контекст:

20 серпня президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія з початку широкомасштабного вторгнення випустила по Україні понад 6,5 тис. ракет і більше ніж 3,5 тис. ударних дронів, зокрема іранських Shahed. Відтоді були десятки нових атак.

Російські окупанти модернізують дрони-камікадзе Shahed, роблячи їх стійкішими до засобів радіоелектронної боротьби, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат 1 жовтня.

У вересні окупанти використали для атак на Україну рекордну кількість дронів Shahed – 503 штуки, повідомило видання Defense Express. Сили оборони півдня України, за даними Гуменюк, збили приблизно 300 із них.