Російська влада тримає в заручниках сім'ї окупантів, які воюють в Україні – українська розвідка

Жінок російських вертолітників, які хотіли виїхати за кордон РФ, за даними розвідки, виселяють зі службових квартир
Фото: gur.gov.ua
Сім'ям офіцерів, які воюють в Україні, заборонили покидати територію РФ і погрожують примусовим переселенням на Далекий Схід країни. Про це заявили в Головному управлінні розвідки Міноборони України, повідомлення опубліковано на сайті ГУР.

"Російське командування тримає в заручниках сім'ї окупантів, які воюють в Україні. У Західному військовому окрузі Росії родинам офіцерів заборонили покидати територію країни. У випадку відмови окупантів від виконання бойових завдань їхніх дружин і дітей погрожують переселяти в депресивні регіони Далекого Сходу Росії", – ідеться в повідомленні.

За даними розвідки, командування Західного військового округу вже наказало примусово виселити зі службових квартир кілька сімей військовослужбовців 332-го окремого вертолітного полку 6-ї армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони РФ.

"Дружини вертолітників вирішили відпочити за кордоном, поки їхні чоловіки завдають ракетних та бомбових ударів по мирному населенню України на слобожанському напрямку", – пояснили в повідомленні.

"Усіх воєнних злочинців буде викрито та за злочини проти мирного населення України притягнуто до відповідальності", пообіцяли українські розвідники.

ГУР також опублікувало список особового складу вертолітної ескадрильї 332-го окремого вертолітного полку. Чи всі вони беруть участь у бойових діях в Україні, не уточнюють.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого. У РФ цю війну називають "спецоперацією".

За даними Генштабу Збройних сил України станом на 31 травня, втрати російських окупантів такі: приблизно 30,5 тис. особового складу, а також 1358 танків, 208 літаків, 174 вертольоти тощо.