Російське командування намагається приховати реальні втрати в Україні, щоб уникнути панічних настроїв в окупаційних військах – Генштаб ЗСУ

За даними Генштабу ЗСУ станом на 27 жовтня, з початку повномасштабного вторгнення РФ українські військовослужбовці знищили приблизно 69 220 російських окупантів
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Російське командування намагається приховати реальні втрати в Україні, щоб уникнути панічних настроїв в окупаційних військах. Про це 28 жовтня у Facebook заявив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Командування російських окупаційних військ із метою уникнення панічних настроїв серед особового складу всіма шляхами намагається приховати реальні втрати військовослужбовців", – ідеться у повідомленні.

Водночас, за уточненою інформацією, підтверджено ураження живої сили й техніки противника за попередні дні. Зокрема, у Запорізькій області знищено вісім одиниць озброєння і військової техніки різного типу, а також поранено до 120 військовослужбовців.

На тимчасово окупованій території Херсонської області зафіксовано прибуття до лікувальних закладів майже 100 поранених окупантів.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

У квітні російських окупантів вигнали з північних областей, зараз бої тривають на сході й півдні країни.

Наприкінці серпня – на початку вересня українські військовослужбовці розпочали контрнаступ у південних і східних регіонах. Звільнено тисячі квадратних кілометрів території України. Просування ЗСУ триває.

За даними Генштабу ЗСУ станом на 27 жовтня, з початку повномасштабного вторгнення РФ українські військовослужбовці знищили приблизно 69 220 російських окупантів.