Російські окупанти анонсували рок-концерт на "Азовсталі" – мерія Маріуполя

Завод "Азовсталь" був останнім об'єктом у Маріуполі, який утримували українські військові
Фото: ЕРА

Російські окупанти анонсували проведення рок-концерту на заводі "Азовсталь" у захопленому Маріуполі Донецької області. Про це в Telegram 2 серпня повідомив радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

"Путін'югенд набирає обертів. Старша мразота у вигляді державних волонтерів "Молодой гвардии" анонсувала рок-концерт на "Азовсталі". Молодь – тягають по бабцях співати радянські пісні. Отже, вистава у драмтеатрі, рок-концерт на "Азовсталі". Наступне – Гелловін на братських могилах у Старому Криму?" – написав Андрющенко.

Крім цього, за його словами, колаборанти зняли з міських маршрутів найбільш уцілілі автобуси та скерували їх у приморські села, щоб возити будівельників-бурятів, які приїхали з Росії.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Маріуполь окупанти захопили наприкінці травня. За різними оцінками, під час боїв за місто загинуло від 20 тис. до 25 тис. мирних жителів, точних даних немає.

Завод "Азовсталь" був останнім об'єктом у Маріуполі, який утримували українські військові. Там були бійці Національної гвардії, зокрема полку "Азов", співробітники СБУ, військовослужбовці ЗСУ, прикордонники та поліцейські. У бомбосховищах заводу також до початку травня були сотні цивільних.

Генеральний штаб ЗСУ повідомив пізно ввечері 16 травня, що з "Азовсталі" евакуювали 264 українських військовослужбовців, включно з 53 тяжкопораненими. 17–18 травня російські та західні ЗМІ повідомляли, що "Азовсталь" покинула ще частина військовослужбовців. За інформацією британської розвідки станом на ранок 20 травня, завод "Азовсталь" покинуло до 1700 українських військових.