Російські окупанти накопичують техніку під Рубіжним. Влада Луганської області закликає жителів евакуюватися

Росія перегруповує свої війська та зосередила зусилля на підготовці наступу на сході України
Фото: depositphotos.com
Голова Луганської обласної державної (військової) адміністрації Сергій Гайдай закликав жителів області евакуюватися.

"Евакуюйтеся, поки ми можемо вас забрати! Росіяни накопичують техніку під Рубіжним та в інших місцях. З кожним днем напруга зростає – напруга ціною в тисячі життів мирного населення. Часу на зволікання вже немає – автобуси стоять у місцях зборів", – написав він.

Місця зборів:

  • Сєвєродонецьк: проспект Хіміків, 28;
  • Лисичанськ: ГТВ (РТИ), 40 років Перемоги; вулиця Сосюри, 324, ДСНС;
  • Попасна: вулиця Першотравнева, 42;
  • Гірське: вулиця Гагаріна, 13а;
  • Нижнє: вулиця Паркова, 13;
  • Рубіжне: вулиця Чехова, 11.

"Багато рубіжан із центральних районів міста виїхати просто не встигли. І тепер вони терплять знущання кадировців, ховають рідних та сусідів посеред житлового кварталу, змушені примусово їхати до Росії, до її північних регіонів. Тому убезпечте себе, поки це можливо – евакуюйтеся на захід України і самі обирайте, де перечекати загострення – у Львові чи Чернівцях, Івано-Франківську чи Ужгороді, а можливо, десь ближче. Усі організовані нами автобуси і поїзди безкоштовні", – додав Гайдай.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня РФ вивела війська з північних областей України. За інформацією Генштабу Збройних сил України, Росія перегруповує свої війська і зосередила зусилля на підготовці наступу на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

За даними розвідки міноборони Великобританії, підрозділи окупаційних військ, які були виведені з північних територій України, перш ніж будуть готові до перекидання на Донбас, вимагатимуть значного відновлення та ремонту техніки.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на зустрічі глав МЗС країн НАТО 7 квітня сказав, що бої з російськими окупантами на сході України, які наближаються, будуть важкими і їх буде багато.

10 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що російські війська можуть перейти до ще масштабніших дій на сході України.